Persoonlijke Giusti tastings op locatie | 420 jaar Giusti

16/05/2025

Degustazione Giusti (8)

Ter ere van 420 jaar Giusti en Giusti Day, organiseren wij gedurende de komende twee maanden persoonlijke Giusti tastings op locatie.

Tijdens zo’n tasting leert onze Giusti specialist Chiara jou en je personeel in ongeveer 1.5 uur geheel vrijblijvend alles over Acetaia Giusti en hun ‘zwarte goud’.  En dat bij jou op locatie! 

Vraag jouw Giusti tasting hieronder aan 

Het verhaal van Giusti en hun producten

Balsamico is qua naam een vrij bekend Italiaans product, maar wat is het nu eigenlijk precies en hoe wordt het gemaakt?

Wij merken dat het verhaal achter Balsamico en de andere condimento producten van Giusti nog vrij onbekend zijn op de Nederlandse markt. Het is vaak niet helemaal bekend hoe de producten gemaakt worden of waar het allemaal voor gebruikt kan worden. Want Balsamico kan voor veel meer doeleinden gebruikt worden dan alleen de salade. Én, naast dat het een heerlijk product is, is Balsamico ook nog eens een heel interessant product met een verhaal.

Van Balsamico tot condimento, de verschillende rijpingen, van IGP tot DOC, van agrodolce tot crema… Waarom zijn er zoveel verschillen in rijpingen en smaken? Door het antwoord te vinden op deze en nog veel meer vragen kun je de perfecte Giusti collectie samenstellen en de opgedane kennis verder overdragen aan jullie gasten of klanten als mooi verhaal achter de prachtige Giusti producten.

Plan je afspraak voor een persoonlijke tasting op locatie in via het formulier hierboven.

Voor vragen of meer informatie, bel dan naar 072-534 7800 of mail naar [email protected]

16-05 Giusti Day 2025, 420 jaar Giusti

Al sinds de zeventiende eeuw produceert de familie Giusti balsamicoazijn, die wordt gemaakt van Trebbiano druiven en groeien in de omgeving van Modena (Noord-Italië). Giusti werd opgericht in 1605 en is hiermee de oudste producent van balsamicoazijn in Italië. Het recept, bestaande uit een complexe harmonie van smaken, wordt van generatie op generatie doorgegeven. De kwaliteit van Giusti balsamicoazijn veroverde het hart van de koning van Italië in 1929 en daarmee ontving de familie de titel ‘leverancier van het Koninklijk Huis van Savoye’. Bij deze titel kregen ze het voorrecht om het Koninklijk zegel van goedkeuring te tonen. Vandaag de dag vind je de zegel nog steeds op alle verpakkingen van Giusti balsamicoazijnen. Tegenwoordig is er een Giusti Museum in Lesignana, dat 6 kilometer verwijderd is van de stad Modena, waar het allemaal begon. Bezoekers kunnen hier alles ontdekken over de ontwikkeling van balsamicoazijn en de historie van de Giusti familie. Zo is er een ‘Ageing Room’ waar meer dan 600 vaten balsamicoazijn aan het rijpen zijn sinds 1700.

In 1605 werd de naam van Francesco Maria Giusti voor het eerst vermeld in het eerste register van het Koopmansgilde in Modena, opgesteld door de nieuwe hertog Cesare d’Este. Dit was de eerste stap van de activiteiten van de familie Giusti, de oudste producent van Balsamicoazijn uit Modena.

Nu vraag je je wellicht af waarom ze voor 16 mei hebben gekozen? 16 mei kun je ook schrijven als ‘16-05’ en dit is een knipoog naar het jaartal waarin Giusti is opgericht! Dit jaar, 2025, is dat 420 jaar geleden en dus extra bijzonder. Dat verdiende volgens ons iets extra’s… De persoonlijke Giusti tastings op locatie. 

Gerelateerde berichten

Uitgelichte afbeelding - Amoro (1)
Mercato Italiano wordt Amoro

27/03/2025

Schermafbeelding 2025-01-13 102602
Welkom op onze vernieuwde webshop!

13/01/2025

Untitled-design-3
CaccioSpianata piccante: nieuw bij Mercato Italiano

16/12/2024

Navigatie

Waar wil je naar toe?

Onze producten

Assortiment

Log in om de prijzen te zien!

Wil je alle informatie van onze producten weten? Meld je dan aan. 

Cookies

Onze website maakt gebruik van cookies. Door op “Accepteren” te klikken, stemt u in met het gebruik van alle cookies op onze website. U kunt uw voorkeuren op elk moment wijzigen in de cookie-instellingen.