ALLES OVER DE NIEUWE LIMONCELLO VAN MERCATO ITALIANO

LIMONTONI LIMONCELLO

Alleen de beste CITROENEN

VAN LIMONI NAAR LIMONTONI

Een creatie van Mercato Italiano en vernoemd naar de vader van Mercato Italiano Toni ,dan hebben we het over LimonToni. Ambachtelijk bereid met speciaal geselecteerde Amalfi citroenen. Handgeschild en bereid volgens Toni’s traditionele familierecept.

Wanneer goed niet altijd goed genoeg is...

Citroenen uit Amalfi

De Amalfikust of Amalfitaanse kust is een deel van de kust van de Italiaanse regio Campania, gelegen aan de zuidkant van het schiereiland van Sorrento. Behalve een prachtige kustlijn met mooie pittoreske dorpjes is de Amalfikust bekend van zijn uitstekende kwaliteit citroenen. Ze zijn groter dan andere citroenen en de schil is eetbaar. Dit laatste komt doordat de Amalfi citroen natuurlijk is en onbehandeld. Het unieke klimaat in combinatie met de rijke grond waar de citroen op groeit zorgt voor een unieke smaak. De Amalfi naam is hierom ook een beschermde naam. Voor LimonToni worden alleen citroenen uit deze regio gebruikt.

Toni's receptuur

Bereid volgens familierecept

Het maken van limoncello is een delicaat proces. Behalve de juiste citroenen is een juiste afstemming met de andere ingrediënten belangrijk. Hier komt de familiekennis over het maken van limoncello goed van pas. Toni: “traditiegetrouw maakte wij vroeger in Italië voor de feestdagen en tijdens speciale gelegenheden onze eigen limoncello”.

Scroll naar top