Pasta penne met gemarineerde sardines

Een heerlijke pasta die snel op tafel staat. Puur Italiaans en makkelijk te bereiden. De sardines in dit gerecht zijn van Pollastrini. Oprichter Salvatore Pollastrini zag in 1889 dagelijks de traditionele vissersboten voor sardines binnenkomen met vele vers gevangen sardines. Maar helaas te veel vis om te verkopen. Dit vond hij verschrikkelijk; van zo’n gezonde lekkernij hoort immers iedereen te genieten. Daarom startte hij als eerste in Italië met het inblikken van deze heerlijke én gezonde lekkernij. Het recept is vandaag de dag nog steeds hetzelfde als toen. De beste extra vierge olijfolie, de sardine en een snufje zout. Meer niet. Mamma mia che bueno!

Ingrediënten Mercato Italiano

  • 1 glas witte wijn Oris Falerio van Ciù Ciù
  • 1 pak penne rigate nr 26 van Granoro
  • 1 fles passata di pomodoro van Granoro
  • 1 zakje spaghetta kruiden van Marabotto
  • 2 blikjes Sardines all’olio di oliva van Pollastrini
  • Olio extra vergine Mix Agrumi van Marchesi ter garnering

Extra ingrediënten

  • handje rucola
  • handje verse basilicum
  • handje platte peterselie
  • 1 ui
  • 4 knoflooktenen

Bereiding

1.    Verhit olie in een koekenpan en snij de ui en knoflook fijn. Bak deze in de pan op laag voor totdat de ui glazig is en voeg daarna de spaghetta kruiden toe

2.    Blus het mengel in de pan af met de witte wijn. Laat deze kort inkoken en voeg daarna de passata toe

3.    Laat deze pastasaus 10 minuten zacht pruttelen op laag vuur

4.    Kook de penne rigate volgens de aanwijzingen op de verpakking

5.    Giet de pasta af wanneer deze is en meng de pasta met de saus. Voeg naar smaak peper en zout toe

6.    Presenteer de pasta in een mooie, grote schaal, hak de peterselie grof en strooi deze over de pasta heen

7.    Maak het blikje sardientjes open en verdeel deze over de pasta

8.    Spray de olio extra vergine Mix Agrumi over de pasta en sardines

9.    Garneer het geheel af met rucola en basilicum

buon appetito!

Scroll naar top